Werknemers Login Bel een vestiging zoeken
  • Sinds 1930
  • Eén loket voor uw ondernemerszaken
  • Eerlijke tarifering
  • Certificaat Horizontaal Toezicht

De voordelen van meer bv’s

19 juli 2016

Heeft u één bv dan is alles hierin ondergebracht. Naast uw daadwerkelijke onderneming (uw bedrijfsactiviteiten) zijn dus ook een eventueel bedrijfspand, pensioen in eigen beheer en overtollige liquiditeiten onderdeel van de bv. Dat biedt overzicht, maar er zijn ook risico's. Veel dga's kiezen dan ook voor meer bv's in een holdingstructuur.

Als alles in één bv is ondergebracht kunnen schuldeisers zich bij financiële tegenslag verhalen op het gehele vermogen van de bv. U loopt dan het risico dat alles wat u heeft opgebouwd, verloren gaat en u met lege handen achterblijft. Met een holdingstructuur kunt u dit voorkomen.

In een holdingstructuur zijn meerdere bv's met elkaar verbonden. U houdt de aandelen in de holding, deze houdt de aandelen in bijvoorbeeld een tussenholding, die op haar beurt weer de aandelen houdt in de werkmaatschappij en zo verder. Meestal worden waardevolle activa, zoals het bedrijfspand, ondergebracht in de ene bv en risicovolle activiteiten in de andere bv.

Hoe omvangrijker de activiteiten, hoe meer bv's er over het algemeen worden opgericht. Toch is al sprake van een holdingstructuur bij één holding met daaronder één werk-bv.

Voordelen

Het spreiden van risico's is een van de belangrijkste voordelen van een holdingstructuur. Gaat bijvoorbeeld de werk-bv (de bv waarin ondernemingsactiviteiten plaatsvinden) failliet, dan worden eventuele andere bv's over het algemeen niet meegetrokken.

Let op!

Dit kan anders zijn bij bestuurlijk wanbeleid, omdat de andere bv's dan als bestuurder aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Contact

Voor veel van onze klanten hebben wij een holdingsstructuur opgezet. Heeft u vragen of wilt u een holdingstructuur opzetten? Neem dan gerust contact met ons op

Deel online

Volg @Omnyacc op twitter

Nieuwsbrief

Velden gemarkeerd met een* zijn verplicht
X

Omnyacc bestaat 25 jaar!

Omnyacc 25 jaar

Het samenwerkingsverband Omnyacc, met 8 vestigingen en 220 specialisten, bestaat 25 jaar! Hoewel enkele vestigingen afzonderlijk al langer bestaan, is het startschot van de samenwerking in oktober 1992 gegeven. Onze naam met het woord Omny, staat voor veelzijdig, is toepasselijker dan ooit. Er zijn in de jaren diverse diensten bijgekomen om u als (potentiële) klant nog beter te helpen. Nieuwsgierig naar:

  • De highlights van 25 jaar Omnyacc
  • Diverse (25) tips om uw voordeel mee te doen
  • Interessante en inspirerende interviews

Nieuwsgierig naar:

  • De highlights van 25 jaar Omnyacc
  • Diverse (25) tips om uw voordeel mee te doen
  • Interessante en inspirerende interviews
Download dan onze special!