Werknemers Login Bel een vestiging zoeken
  • Sinds 1930
  • Eén loket voor uw ondernemerszaken
  • Eerlijke tarifering
  • Certificaat Horizontaal Toezicht

Overgenomen fosfaatrechten en korting

17 oktober 2017

Was uw bedrijf in 2015 niet grondgebonden? Dan worden uw fosfaatrechten generiek gekort met maximaal 8,3%. Heeft u met een bedrijfsoverdracht fosfaatreferentie overgenomen? Dan worden de overgedragen rechten gekort als het 'oude' bedrijf niet grondgebonden was. Hoe werkt dit?

Overgenomen referentie

U kunt bij een (gedeeltelijke) overdracht van een beëindigd bedrijf tussen 2 juli 2015 en 1 januari 2018 de referentie fosfaatrechten (gedeeltelijk) overnemen. Als het 'oude' bedrijf in 2015 grondgebonden was, dan worden de overgenomen rechten niet gekort. Was het bedrijf niet-grondgebonden, dan worden de rechten wel gekort. Is er bij de overdracht een nieuw bedrijf ontstaan (nieuwe KvK-nr), dan wordt ook rekening gehouden met de status van grondgebondenheid van het oorspronkelijke bedrijf.

Splitsing of samenvoeging

Bij een splitsing of samenvoeging wordt ook steeds gekeken naar de status grondgebondenheid van het oorspronkelijke bedrijf (of bedrijven). Bij een samenvoeging (bedrijf A en bedrijf B gaan over naar bedrijf C) kan het voorkomen dat een gedeelte van de overgenomen rechten wordt gekort en een gedeelte niet. Bijv. als bedrijf A niet grondgebonden was en bedrijf B wel.

Overdracht naar bestaand bedrijf
Net als bij een samenvoeging kan bij een overname door een bestaand bedrijf ook een gedeelte van de rechten wel en een gedeelte van de rechten niet worden gekort. Dit is afhankelijk van de status van grondgebondenheid in 2015 van het bestaande bedrijf en van het overgenomen bedrijf.

Let op!
Heeft u referentie voor fosfaatrechten overgenomen? Informeer dan bij het overgenomen bedrijf naar de status van grondgebondenheid.

Deel online

Volg @Omnyacc op twitter

Nieuwsbrief

Velden gemarkeerd met een* zijn verplicht
X

Al op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen op personeels- en salarisgebied voor 2018?

Download de gratis Lonenspecial en ontdek o.a.:

  • Loonkostenvoordelen (LKV) om dit jaar van te profiteren
  • De nieuwe wet DBA
  • Andere belangrijke wijzigingen vanaf 2018

U krijgt ook maandelijks tips en nieuws die voor u als ondernemer van belang zijn.

Download de gratis Lonenspecial en ontdek o.a.:

  • Loonkostenvoordelen (LKV) om dit jaar van te profiteren
  • De nieuwe wet DBA
  • Andere belangrijke wijzigingen vanaf 2018

U krijgt ook maandelijks tips en nieuws die voor u als ondernemer van belang zijn.