27 februari 2020

Aanvraag mkb-scholingssubsidie

Vanaf 2 maart kunnen ondernemers in het mkb aanvragen indienen voor de nieuwe SLIM scholingssubsidie. SLIM, ook wel subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb. Er is € 48 miljoen beschikbaar gesteld.

Ontwikkeling werknemers

Als mkb-ondernemer kun je dit subsidiegeld aanwenden voor initiatieven die zijn gericht op leren en ontwikkelen van jouw personeel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het onderzoeken van scholings- en opleidingsbehoeften of het laten ontwikkelen van loopbaanadviezen voor jouw werknemers.

Leermethoden

De regeling biedt ook ruimte voor initiatieven gericht op het ontwikkelen of invoeren van een methode die werknemers stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld voor het oprichten van een bedrijfsschool, het ontwikkelen van een systeem voor periodieke ontwikkelgesprekken met werknemers of voor het bieden van een praktijkleerplaats als een werknemer een mbo-opleiding wil volgen.

Maxima

De maximale subsidie voor individuele ondernemers bedraagt € 24.999. Werken meerdere ondernemers samen, dan bedraagt de subsidie maximaal € 500.000.

Ook landbouw, horeca en recreatiesector

Ook grotere bedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector komen voor subsidie in aanmerking. Dit vanwege het feit dat in deze sectoren vaak gewerkt wordt met seizoensarbeiders.

Administratieve verplichtingen

De subsidie gaat wel gepaard met een aantal administratieve verplichtingen. Voordat je een aanvraag kunt indienen, moet je je registreren als aanvrager. Dat kan vanaf twee weken voordat de subsidie kan worden aangevraagd. Het aanvragen zelf moet met een zogenaamd e-formulier. En je moet een activiteitenplan opstellen. Hiervoor zijn op de site van het Ministerie van SZW-sjablonen beschikbaar.

Wil je meer weten over de SLIM-subsidie? Wij adviseren je graag. Neem gerust contact met ons op.

Applicatiebeheerder
Ben jij de persoon die altijd paraat staat om je collega's te helpen bij IT-vraagstukken en hen helpt om efficiënter te werken? Bij Omnyacc willen wij ons team uitbreiden met een applicatiebeheerder die niet alleen geïnteresseerd is in technologie, maar ook in het verbeteren van onze processen en het ondersteunen van onze teams. Met vestigingen verspreid over Den Helder, Heerhugowaard, Leeuwarden, Schagen en Texel bieden we een dynamische werkomgeving waarin jouw vaardigheden volledig tot hun recht kunnen komen. Wil jij deel uitmaken van ons team en meewerken aan het versterken van onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Lees verder
arrow right
Tweede Kamer keurt Wet bevordering digitale weerbaarheid bedrijven goed
Het wetsvoorstel Wet bevordering digitale weerbaarheid bedrijven is goedgekeurd. Het maakt het mogelijk voor de overheid om niet-vitale Nederlandse bedrijven te waarschuwen over digitale kwetsbaarheden en beveiligingslekken.
Lees verder
arrow right
Fiscale voordelen en eisen voor bestelauto's
Om aanspraak te kunnen maken op fiscale voordelen voor een bestelauto, moeten strikte criteria worden nageleefd. Eén daarvan is dat zijruiten in sommige gevallen niet zijn toegestaan voor een bestelauto. De Belastingdienst heeft aangekondigd dat in bepaalde situaties zijruiten op een bestelauto zijn toegestaan, op voorwaarde dat deze niet doorzichtig zijn.
Lees verder
arrow right
Btw-vraagstukken
Zit jij met een ingewikkelde btw-kwestie? Onze specialisten behandelen dagelijks btw-vraagstukken en kennen alle ins en outs van de complexe wetgeving. 
Lees verder
arrow right