24 maart 2020

Corona: recht op kortdurend zorgverlof?

Stel, iemand uit de sociale omgeving van jouw werknemer blijkt besmet te zijn met het coronavirus, waardoor je werknemer thuis moet blijven. In die situatie kan de werknemer aanspraak maken op kortdurend zorgverlof.

Maximaal 2 weken

Dit verlof bedraagt maximaal 2 weken op jaarbasis. Gedurende de periode van het verlof heeft de werknemer recht op 70% van zijn (gemaximeerde) loon.

Meer nodig?

Heeft de werknemer niet genoeg aan deze vormen van verlof, dan dient hij in overleg met je te treden en eventueel vakantiedagen op te nemen.

In ons coronadossier vind je nieuws omtrent de maatregelen rondom het coronavirus.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door je worden gelezen.

Salarisadministratie
Het voeren van een correcte, tijdige en betrouwbare salarisadministratie kijkt nauw. Salarisadministratie, méér dan een loonstrook.
Lees verder
arrow right
Aanpassingen in de kavelruilvrijstelling
Het kabinet streeft ernaar het onbedoelde gebruik van de huidige kavelruilvrijstelling te beperken en plant dit te doen door middel van een wetsvoorstel. Dit voorstel zal binnenkort worden voorgelegd voor reacties via een internetconsultatie, waarbij belanghebbenden de kans krijgen om te reageren.
Lees verder
arrow right
Verhoging van minimumloon per 1 juli
Per 1 juli 2024 wordt het minimumloon toch met 1,2% verhoogd, zoals besloten door de Tweede Kamer na aanneming van een motie. Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hadden echter gewaarschuwd tegen deze extra verhoging, vanwege de reeds aanzienlijke stijging van het minimumloon en de daarmee gepaard gaande sterke toename van loonkosten.
Lees verder
arrow right