26 maart 2020 

WBSO deadline vóór 1 april

Als je in 2019 gebruik hebt gemaakt van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk, ook wel bekend als de WBSO, dan dien je de S&O uren van jouw medewerkers in 2019 vóór 1 april 2020 doorgeven via rvo.nl.

Geen S&O-uren gemaakt?

Ook als er geen S&O-uren zijn gemaakt, dien je dit door te geven aan de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Let op!

Heb je bij jouw aanvraag gekozen voor 'werkelijke kosten en uitgaven' en niet voor het forfait, dan moet je ook de in 2019 gemaakte kosten en uitgaven doorgeven.

Zelfstandige ondernemers

Zelfstandige ondernemers die in 2019 innovatieve activiteiten ontplooiden en hiervoor de WBSO hebben aangevraagd, hebben recht op de S&O-aftrek. Voor het jaar 2019 is dit € 12.775. U dient dan minimaal 500 uren besteed te hebben aan innovatieve activiteiten. Heb je als zelfstandig ondernemer minder dan 500 S&O-uren gerealiseerd, dan hoef je alleen een mededelingenformulier in te vullen.

Let op!

Het doorgeven via rvo.nl kun je alleen digitaal doen met behulp van eHerkenning.

Heb je hulp nodig bij het doorgeven van de S&O uren van uw medewerkers in 2019? Wij ondersteunen je graag. Neem gerust contact met ons op.

Relatiebeheerder
Omnyacc Leeuwarden is sterk aan het groeien, waardoor de uitdagingen blijven komen. Ontwikkeling is een dagelijks onderdeel van jouw werkdag.
Lees verder
arrow right
Ard Groot

Ard Groot

Accountant

Baangerelateerde investeringskorting (BIK)
Denk je erover om een investering te doen, maar is het lastig om de financiering rond te krijgen in deze tijd? Misschien kom je wel in aanmerking voor de Baangerelateerde investeringskorting (BIK). De BIK-regeling is een investeringsregeling die het voor bedrijven aantrekkelijker maakt om in 2021 en 2022 investeringen te blijven doen. Met deze investeringskorting kunnen de meeste ondernemers onder bepaalde voorwaarden een deel van de investering verrekenen met de loonheffing. Voldoe jij aan de voorwaarden?
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
€1,45 miljard extra voor uitkoopregelingen veehouders
Het budget voor veehouders die de uitkoopregelingen Lbv en Lbv-plus willen gebruiken, wordt verhoogd. De aanvraagperiode voor Lbv-plus is verlengd tot 20 december 2024.
Lees verder
arrow right