21 april 2020]

Corona: financiële steun agrarische en culturele sector

De uitbraak van het coronavirus raakt veel sectoren, waaronder de agrarische en culturele sector. Het kabinet heeft besloten om specifieke sectoren binnen deze twee sectoren financieel te gaan ondersteunen. In totaal is € 650 miljoen beschikbaar gesteld voor de agrarische sectoren en € 300 miljoen voor de culturele sectoren.

Agrarische sectoren

In de agrarische sector betreft het de sierteelt, de voedingstuinbouw en de telers van fritesaardappelen. De geleden schade is een gevolg van het feit dat de betreffende goederen, zoals bloemen, niet of moeilijk kunnen worden opgeslagen. Daarnaast is voor bepaalde sectoren de steun via de NOW-regeling onvoldoende, omdat hierin bij de omzetberekening geen rekening wordt gehouden met seizoeninvloeden.

Culturele sector

De steun in de cultureel sector wordt onder meer verstrekt door Rijkscultuurfondsen die meer subsidie gaan verstrekken aan instellingen en festivals. Ook is er steun voor musea, podia en theaters die in de regio's en steden een belangrijke rol spelen.

Ook overige steunmaatregelen

De culturele sector kan ook gebruik maken van al genomen ondersteunende maatregelen, zoals de NOW-regeling en de Tozo. De steun van € 300 miljoen komt hier dus bovenop.

Heb je vragen over de extra steunmaatregelen? Neem gerust contact met ons op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Hoelang moet je je financiële administratie bewaren?
Staat jouw archief of online database ook vol met administratie van veel jaren? Heel goed, want je bent verplicht je financiële administratie 7 jaar te bewaren. Dit is de fiscale bewaarplicht. Zo kan de Belastingdienst de administratie controleren wanneer zij een aangifte niet vertrouwd of documentatie opvragen voor een onderzoek bij een van jouw zakenpartners of leveranciers. Maar let op, voor sommige documenten geldt een bewaartermijn van 10 jaar. Welke documenten zijn dit? Hoe zit het als je je financiële administratie uitbesteed of als je je bedrijf beëindigt?
Lees verder
arrow right
Factoring
Beschik sneller over jouw geld. Onze financieringsspecialisten koppelen je aan de juiste factoringpartij. 
Lees verder
arrow right
Behoud van overgangsrecht: 30%-regeling bij werkgeverwijziging
Vanaf 2024 en 2025 zijn er wijzigingen doorgevoerd in de 30%-regeling. Onder het overgangsrecht gelden deze wijzigingen nog niet in 2024. Maar blijft dit overgangsrecht van kracht als de werknemer van werkgever verandert?
Lees verder
arrow right
Financieren met de overheid
Met de helpende hand van de overheid heb je meer kans van slagen.
Lees verder
arrow right
Arbeidsvoorwaarden en cao
Beperk het personeelsverloop binnen jouw organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
Lees verder
arrow right