23 april 2020

NOW-regeling en andere omzetschade

De NOW-regeling is niet langer enkel van toepassing voor omzetverlies als gevolg van het coronavirus. Ook omzetverlies met een andere oorzaak wordt gecompenseerd via de NOW-regeling. Hierbij kan gedacht worden aan de PFAS- en stikstofmaatregelen.

NOW-regeling

De NOW-regeling vergoedt tot 90% van de loonkosten van bedrijven die minstens 20% omzetverlies hebben. Het omzetverlies wordt bepaald op basis van 25% van de omzet van 2019. Dit moet worden vergeleken met de omzet in de periode maart t/m mei 2020. Werkgevers kunnen echter ook kiezen voor een periode die één of twee maanden later start.

Vergoeding tot 90% van de loonsom

De maximale vergoeding volgens de NOW-regeling is 90% van de loonsom. Deze vergoeding geldt als 100% van de omzet wegvalt. Valt een deel van de omzet weg, bijvoorbeeld de helft, dan krijgt men ook maar de helft van 90% vergoed, ofwel 45%.

Heb je vragen over de NOW-regeling? Wij adviseren je graag.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Intern relatiebeheerder pensioen en inkomen
Bij Omnyacc is elke dag een nieuwe kans om onze klanten te ondersteunen bij hun pensioen- en inkomensvragen en wensen. Als intern relatiebeheerder pensioen en inkomen maak jij het verschil. Het is niet alleen belangrijk maar zelfs essentieel dat wij onze klanten bijstaan in het plannen van hun pensioen en het beschermen van hun inkomens. Jij bent de expert die ze door deze materie kan leiden en helpt weloverwogen beslissingen te nemen.
Lees verder
arrow right
Agro: Subsidieregeling jonge landbouwers vanaf dit jaar € 80.000? 
Het Nationaal Strategisch Plan (GLB-NSP) 2023-2027 biedt ondersteuning voor jonge landbouwers door middel van vestigingssteun. Dit initiatief is gericht op het helpen van jonge boeren bij het starten of overnemen van een landbouwbedrijf en omvat een eenmalige uitkering.
Lees verder
arrow right
€1,45 miljard extra voor uitkoopregelingen veehouders
Het budget voor veehouders die de uitkoopregelingen Lbv en Lbv-plus willen gebruiken, wordt verhoogd. De aanvraagperiode voor Lbv-plus is verlengd tot 20 december 2024.
Lees verder
arrow right
Bedrijfswaardering
Bij de verkoop of overname van een bedrijf is het belangrijk om de waarde van je bedrijf te bepalen. Benieuwd wat jouw bedrijf écht waard is? 
Lees verder
arrow right
Nmbrs
Nmbrs is een softwarepakket dat digitaal ondersteuning biedt op het gebied van HRM en salarisadministratie.
Lees verder
arrow right
Visionplanner
Met Visionplanner krijg je inzicht hoe jouw organisatie er financieel voor staat.
Lees verder
arrow right