19 mei 2020

Geen btw op mondkapjes

Voor mondkapjes zal vanaf 25 mei een btw-tarief gelden van 0%. Het nultarief geldt tot 1 september 2020 en hangt samen met de verplichting om vanaf 1 juni een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer.

Ook medische mondkapjes

Het nultarief geldt voor alle soorten mondkapjes, zowel medische als niet-medische. Vanwege de verplichting tot dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer, wil het kabinet er alles aan doen de prijs van de mondkapjes zo laag mogelijk te houden.

Wel aftrek voor ondernemer

Omdat het nultarief wordt toegepast in plaats van een btw-vrijstelling, behouden de producent en verkopers van de mondkapjes wel hun recht op aftrek op aan hen in rekening gebrachte btw.

Heb je vragen over het nultarief? Neem gerust contact met mij op.

Disclaimer

Omnyacc doet haar best om de informatie volledig te laten zijn. Echter, de ontwikkelingen en aanpassingen volgen elkaar in snel tempo op. De corona maatregelen zijn bijzondere maatregelen in een bijzondere tijd en de Rijksoverheid speelt in op wijzigingen in de omstandigheden en verbeteringen en aanvullingen van de regelingen. Onze nieuwsberichten kunnen om die reden niet meer up to date zijn op het moment dat deze door jou worden gelezen.

Caroline Bruggink

Caroline Bruggink

Assistent-accountant

Private investeerders
Private investeerders, participatiemaatschappijen en andere bronnen van geld zijn mogelijk een oplossing.
Lees verder
arrow right
Zakendoen met jouw eigen bv 2024
Als directeur-grootaandeelhouder (dga) ben je in de unieke positie om transacties aan te gaan met je eigen bv. Het is echter cruciaal dat alle partijen zakelijk handelen en dat afspraken nauwkeurig worden gedocumenteerd. Door de regels te volgen, kan men voordelig zakendoen met de eigen bv, zoals bijvoorbeeld door het afsluiten van een lening of het beschikbaar stellen van een bedrijfspand.
Lees verder
arrow right
Herziening aftrekposten bij overmatige aftrek
Heb jij een fiscale partner? Dan heb je de mogelijkheid om bepaalde aftrekposten onderling te verdelen. De wijze waarop je deze verdeelt, is volledig aan jou. Echter, het belangrijkste is dat samen niet meer dan 100% van alle kosten in aftrek gebracht mag worden.
Lees verder
arrow right
Daan Vonderbank

Daan Vonderbank

Assistent-accountant