28 mei 2020

Economisch steunpakket verlengd tot 1 oktober

Het kabinet heeft het economisch steunpakket verlengd tot 1 oktober. Dit geeft iets meer ruimte voor werkgevers en werknemers. De NOW, TOZO en de TVL lopen hierdoor een maand extra door. Daarnaast worden ook alle belastingmaatregelen, zoals uitstel van belastingbetaling, verlengd tot 1 oktober.

NOW

Wanneer werkgevers de NOW ontvangen moeten zij bij grote ontslagaanvragen, meer dan 20 medewerkers, vakbonden betrekken. Zij moeten een akkoord hebben met de vakbond of een andere personeelsvertegenwoordiging. Als dit niet gebeurt staat hier een boete van 5% tegenover op het totale subsidiebedrag. Daarnaast blijft de bestaande systematiek in de NOW dat er geen loonsubsidie wordt ontvangen voor ontslagen medewerkers. De NOW staat los van de bescherming door het ontslagrecht en de regels voor collectief ontslag, de WMCO. Bij bedrijfseconomisch ontslag bestond een korting van 50%, deze vervalt.

TVL (TOGS)

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten wordt verhoogd van maximaal € 20.000 naar maximaal € 50.000. Het kabinet wil hiermee bedrijven met hoge kapitaalkosten bestendiger maken tegen de crisis. De regeling geldt 4 maanden, van 1 juni tot 1 oktober. Aanvragen van de TVL kan vanaf medio juni. Er wordt nog onderzocht hoe deze bedrijven ondersteund kunnen worden na 1 oktober.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Verzuimverzekering vergelijken
Verzuimpercentages stijgen fors en hiermee ook de schadelast van verzuimverzekeraars. Er zijn veel redenen, maar het effect van economische onzekerheid, corona en een toenemende AOW-leeftijd speelt zeker mee. We zien in de markt een forse stijging van verzuimpremies. Juist nu is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen en deze te vergelijken. Onze Inkomen- en Verzuimadviseurs helpen jou daar graag bij. Ze zetten de verschillen op een rij en vertellen je ook graag over hoe jij verzuim kunt beperken dan wel voorkomen.
Lees verder
arrow right
Jurist arbeids- en ondernemingsrecht
Heb je ervaring op arbeids- en ondernemingsrechtelijk gebied en zet je deze kennis graag in voor klanten?
Lees verder
arrow right
Tweede Kamer keurt Wet bevordering digitale weerbaarheid bedrijven goed
Het wetsvoorstel Wet bevordering digitale weerbaarheid bedrijven is goedgekeurd. Het maakt het mogelijk voor de overheid om niet-vitale Nederlandse bedrijven te waarschuwen over digitale kwetsbaarheden en beveiligingslekken.
Lees verder
arrow right
Team HR-Detachering
Op zoek naar een HR-adviseur voor jouw organisatie? Voor ons begint de samenwerking met een klik. Zonder kunnen we niet de band opbouwen die nodig is om jou op HR-vlak bij te staan. Maak kennis met onze HRM-adviseurs.
Lees verder
arrow right
Impact van langere rentevaste periode
Wanneer je een hypotheek afsluit, blijft de rente meestal gedurende een bepaalde periode vast. Na afloop daarvan kun je de rente opnieuw vastzetten tegen het actuele tarief. Wat gebeurt er als je dan kiest voor een langere rentevaste periode dan de resterende looptijd die je eerder had?
Lees verder
arrow right