2 juni 2020

Steunmaatregel sierteelt en tuinbouw

Teel je sierteeltproducten of groente en/of fruit? Dan kun je wellicht in aanmerking komen voor een tegemoetkoming voor een deel van de verloren omzet of brutowinst door de coronacrisis. De tegemoetkoming is maximaal 49%. De steunaanvraag kun je uiterlijk 18 juni indienen bij RVO.

Sierteelt en voedingstuinbouw

De steun is bedoeld voor telers van sierteeltgewassen (zoals bijvoorbeeld bloembollen, boomkwekerijgewassen, perkplanten of snijbloemen) in de volle grond of onder glas.
Daarnaast kun je als teler van voedingsgewassen hiervoor in aanmerking komen, indien je jouw voedingsgewassen (nagenoeg alle groente- en fruitgewassen), normaal gesproken, voor minimaal 75% (in)direct levert aan bijv. hotels, restaurants, kantines en cafés.

Tegemoetkoming

Je kunt in aanmerking komen voor een tegemoetkoming (steun) als je in de periode van 12 maart t/m 11 juni 2020 schade heeft geleden (verminderde omzet of brutowinst). De eerste 30%-daling wordt gezien als ondernemers-risico.

Maximaal 49%
Van de overige 70% schade krijg je maximaal 70% uitgekeerd (49% van totale schade). Dit bedrag wordt gecorrigeerd met andere steun of uitkeringen die je ontvangt i.v.m. de coronacrisis en met de eventuele verminderde kosten.

Heb je nog geen aanvraag ingediend? Neem dan contact op en laat je informeren over alle voorwaarden.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Brenda Mol

Brenda Mol

Assistent-accountant

Fiscale bijeenkomst Texel
Op woensdagavond 15 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right
Belastingdienst versoepelt houding bij saneringsakkoorden tot 1 april
Door de coronacrisis hebben veel ondernemers nog steeds financiële problemen. Een saneringsakkoord met schuldeisers kan helpen. De Belastingdienst zal tot 1 april van dit jaar meer flexibiliteit tonen als schuldeiser.
Lees verder
arrow right
Salarisadviseur
Werken vanuit een digitaal pakket, waarbij het klantcontact geen moment uit het oog wordt verloren. Uiteraard!
    Lees verder
    arrow right