2 juni 2020

Maximaal ruw eiwit melkvee niet praktisch

Ben je melkveehouder? Dan mag u volgens de huidige voorstellen, in de periode van 1 september t/m 31 december 2020 alleen aangekocht voer op uw bedrijf hebben met een maximaal ruw eiwitgehalte De regeling zorgt voor veel (politieke) discussie en is dus (in deze vorm) nog niet zeker.

Maximale RE-gehalten

Het maximale RE-gehalte voor aangekochte voeders zijn, volgens het voorstel, afhankelijk van de grondsoort en de intensiteit van uw bedrijf.

Tabel 1. Max. RE-gehalte in voeders voor melkvee

Grondsoorten

Intensiteit melkveebedrijf (kg melk/ha)

< 14.00014.000 - 20.000> 20.000
Max. RE (g/kg)Max. RE (g/kg)Max. RE (g/kg)
Zand-/lössgrond191192193
Kleigrond171172173
Veengrond164164165


Verhoogde norm bij laag ruw eiwit totaalrantsoen

Indien het RE-gehalte van uw totale rantsoen in 2018 én 2019 samen, op basis van deze normen, lager was dan 155 g/kg, dan geldt voor jou een bedrijfsspecifieke hogere eiwitnorm.

Uitgesloten voeders

De max. norm geldt niet voor: gras, graskuil, mengsels van gras/peulvruchten/ kruiden ( bijv. gras-erwten), mais, hooi, stro, luzerne, bietenloof, voederbieten, veldbonen, bierborstel, tarwegistconcentraat en kunstmelkpoeder.

De kans is groot dat je vanaf 1 september te maken krijgt met verregaande voermaatregelen. Houd de berichtgeving in de gaten en bereidt je op tijd voor! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Arbeidsvoorwaarden en cao
Beperk het personeelsverloop binnen jouw organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
Lees verder
arrow right
Ondernemingsraad (OR)
Door de medezeggenschap en inspraak van medewerkers versterken zij jou bij het ondernemerschap.
Lees verder
arrow right
Fiscale bijeenkomst Texel
Op woensdagavond 15 november 2023 verzorgen wij een fiscale bijeenkomst met actuele ontwikkelingen en nuttige tips. Tijdens deze avond passeren diverse fiscale ontwikkelingen de revue en worden andere belangrijke belastingonderwerpen besproken waar je (mogelijk) mee te maken krijgt. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de ontwikkelingen naar aanleiding van het Belastingplan 2024. Kom jij ook?
Lees verder
arrow right
Belastingdienst en verlof: impact op reiskostenvergoedingen
Onder bepaalde voorwaarden kan een onbelaste vergoeding worden verstrekt voor reiskosten naar het werk en kosten voor thuiswerken. Het is onder andere belangrijk of er 'in de regel' naar het werk gereisd wordt of thuis wordt gewerkt. Wanneer heeft ouderschapsverlof na geboorteverlof invloed op de mogelijkheid om deze vergoedingen door te blijven betalen?
Lees verder
arrow right