2 juni 2020

Maximaal ruw eiwit melkvee niet praktisch

Ben je melkveehouder? Dan mag u volgens de huidige voorstellen, in de periode van 1 september t/m 31 december 2020 alleen aangekocht voer op uw bedrijf hebben met een maximaal ruw eiwitgehalte De regeling zorgt voor veel (politieke) discussie en is dus (in deze vorm) nog niet zeker.

Maximale RE-gehalten

Het maximale RE-gehalte voor aangekochte voeders zijn, volgens het voorstel, afhankelijk van de grondsoort en de intensiteit van uw bedrijf.

Tabel 1. Max. RE-gehalte in voeders voor melkvee

Grondsoorten

Intensiteit melkveebedrijf (kg melk/ha)

< 14.00014.000 - 20.000> 20.000
Max. RE (g/kg)Max. RE (g/kg)Max. RE (g/kg)
Zand-/lössgrond191192193
Kleigrond171172173
Veengrond164164165


Verhoogde norm bij laag ruw eiwit totaalrantsoen

Indien het RE-gehalte van uw totale rantsoen in 2018 én 2019 samen, op basis van deze normen, lager was dan 155 g/kg, dan geldt voor jou een bedrijfsspecifieke hogere eiwitnorm.

Uitgesloten voeders

De max. norm geldt niet voor: gras, graskuil, mengsels van gras/peulvruchten/ kruiden ( bijv. gras-erwten), mais, hooi, stro, luzerne, bietenloof, voederbieten, veldbonen, bierborstel, tarwegistconcentraat en kunstmelkpoeder.

De kans is groot dat je vanaf 1 september te maken krijgt met verregaande voermaatregelen. Houd de berichtgeving in de gaten en bereidt je op tijd voor! Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Deliveroo-arrest: holistische beoordeling van arbeidsrelaties
In het Deliveroo-arrest heeft de Hoge Raad verklaard dat bij de beoordeling van de vraag of er sprake is van een arbeidsovereenkomst een holistische benadering wordt gehanteerd. Dit houdt in dat alle feiten en omstandigheden in beschouwing worden genomen. In een recente zaak viel deze beoordeling uit ten nadele van de persoon die beweerde dat er sprake was van een arbeidsovereenkomst.
Lees verder
arrow right
Peter Bancken

Peter Bancken

Zelfstandig assistent-accountant

Btw en buitenland 2024
Indien je goederen over de grens levert of diensten verleent aan klanten buiten Nederland, is het essentieel om de mogelijke btw-verplichtingen in andere landen te onderzoeken. Dat roept vragen op zoals: Moet ik btw in rekening brengen? Welk tarief moet ik hanteren? Wie is verantwoordelijk voor de btw-afdracht? In welk land moet de btw worden voldaan? Hoe kan ik betaalde btw terugvorderen? Deze advieswijzer belicht op hoofdlijnen de btw-verplichtingen die relevant kunnen zijn wanneer je internationaal zakendoet.
Lees verder
arrow right
Relatiebeheerder
Meedenken met de klant, ondersteuning bieden met tussentijdse financiële inzichten en relevante managementinformatie. Dat zijn enkele verantwoordelijkheden die jij draagt. Uiteraard samen met het team!
Lees verder
arrow right
Duo-interview Sustenso vs. DeVi-Stairlifts
In het duo-interview tussen Dennis Vroegindeweij van DeViStairlifts en Hans van der Weide van Sustenso hebben we het gehad over grip. En dat niet alleen. In dit duo-interview praten ze verder over het ontstaan van hun bedrijven en de verdere ontwikkeling. Al zijn de bedrijven compleet verschillend, toch zie je gelijk de herkenning als twee ondernemers aan het woord zijn.
Lees verder
arrow right