2 juni 2020

Aanvragen voorschot basispremie

Heb je met de Gecombineerde opgave uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie aangevraagd? Dan kun je in juli een voorschot op de uitbetaling ontvangen. Je moet dit uiterlijk 15 juni aanvragen.

Voorschotbedrag

Het voorschotbedrag bedraagt € 300 per betalingsrecht waarvoor je uitbetaling hebt aangevraagd.

Financieel voordeel

Normaal ontvang je de uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie vanaf december. Aangezien het voorschot eerder wordt uitgekeerd, heb je rentevoordeel. Dit rentevoordeel wordt beschouwd als 'de-miniminsteun'.

Verklaring de-minimissteun

Bij de aanvraag moet je verklaren dat je aan de voorwaarden voor de-minimissteun voldoet. Zo mag je in de jaren 2018 t/m 2020 (incl. deze de-miniminsteun) niet meer dan € 20.000 aan de-minimissteun ontvangen. RVO rekent met 4% en komt zo uit op een bedrag van € 6 per recht. Een relatief gering gedrag dus.

Vaak geen probleem

De kans is groot dat je de afgelopen jaren geen de-minimissteun heeft ontvangen. Hierdoor kun je nu aan deze voorwaarde voldoen. Twijfel je? Kijk dan jouw subsidiebeschikkingen van de afgelopen jaren na.

Je kunt t/m 15 juni het voorschot op de basis- en vergroeningspremie aanvragen. Vragen over de de-minimissteun kun je aan ons stellen.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

Werving en selectie
Kwalitatief goed personeel is het belangrijkste kapitaal van jouw organisatie. Het werven en selecteren van de juiste werknemers is erg belangrijk.
Lees verder
arrow right
Johnny Buze

Johnny Buze

Assistent-accountant

Sandra Groenenboom

Sandra Groenenboom

Managementassistente

Snelstart
SnelStart is een eenvoudig en overzichtelijk boekhoudpakket waarmee je veel tijd bespaart.
Lees verder
arrow right
De Hoornse wensboom
In deze bijzondere tijd willen wij van Omnyacc in samenwerking met Voor een mooie stad de lach op het gezicht toveren bij zoveel mogelijk mensen! Dit willen wij doen door wensen in vervulling te laten gaan. Iedereen kan een wens achterlaten tot en met 8 januari. In het nieuwe jaar gaan we zoveel mogelijk wensen uit laten komen. Andere ondernemers en particulieren kunnen ook meedoen als wensvervuller. Doe jij ook mee?
Lees verder
arrow right