2 juni 2020

Geen landbouw meer? Niet subsidiabel!

Heb je betalingsrechten aangevraagd op grond die (eind) dit jaar aan de landbouw worden onttrokken? Dit is niet toegestaan, want de grond is niet subsidiabel. Haal zo nodig in de Gecombineerde opgave het 'vinkje' weg.

90-dagenregeling

Je kunt uitbetaling van GLB-subsidies (zoals basis- en vergroeningspremie) aanvragen op subsidiabele landbouwgrond (grond met landbouwactiviteiten). Een perceel landbouwgrond blijft subsidiabel als er tijdelijk, maximaal 90 dagen, niet-landbouwactiviteiten op plaatsvinden, bijvoorbeeld een tijdelijk kampeerterrein.

Opnieuw landbouwgrond

De 90-dagenregeling is alleen van toepassing als het perceel na de niet-landbouwactiviteiten, weer als landbouwgrond beschikbaar komt. De niet-landbouwactiviteiten moeten in feite op landbouwgrond plaatsvinden.

Aan landbouw onttrokken: niet subsidiabel

Verkoop je bijv. een perceel aan de gemeente en begint de gemeente op 1 december 2020 met werkzaamheden t.a.v. bijv. woningbouw? Dan is het perceel ook voor dit jaar niet subsidiabel. Het perceel wordt immers onttrokken aan de landbouw. De 90-dagenregeling is niet van toepassing.

Heb je GLB-subsidie aangevraagd op een perceel dat dit jaar aan de landbouw wordt onttrokken? Haal dan het 'vinkje' weg en voorkom daarmee een mogelijke korting. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Speciaal voor jou

UITGELICHT

De Klimop
Van crisishulp tot langdurig verblijf voor kinderen die geïndiceerd zijn met een psychische kwetsbaarheid. Dat biedt De Klimop kinderen van 7 jaar tot en met 18+ sinds 2018. Een unieke zorgbelevening daar staan Jack Bakker (38 jaar) en zijn team van 50 zorgprofessionals voor.
Lees verder
arrow right
Exact
Het online boekhoudprogramma waarmee je tijd overhoudt om te ondernemen
Lees verder
arrow right
IT-auditor
Een interessante functie op het snijvlak van audit, finance en IT. Boordevol vrijheid, uitdagingen, verantwoordelijkheid en klantcontact!
Lees verder
arrow right
Crowdfunding
Een alternatieve financieringsvorm? Presenteer jouw financieringswens optimaal door crowdfunding.
Lees verder
arrow right
Unit4
Met Unit4 Multivers online heb je jouw financiën altijd onder controle.
Lees verder
arrow right
Werving en selectie
Kwalitatief goed personeel is het belangrijkste kapitaal van jouw organisatie. Het werven en selecteren van de juiste werknemers is erg belangrijk.
Lees verder
arrow right