Werknemers Login Bel een vestiging zoeken
  • Sinds 1930
  • Eén loket voor uw ondernemerszaken
  • Eerlijke tarifering
  • Certificaat Horizontaal Toezicht

Controleer beschikking betalingsrechten

23 december 2015

Heeft u in 2015 betalingsrechten aangevraagd? Dan stelt RVO eerst de waarde van de betalingsrechten vast. Daarna vindt de uitbetaling van de bedrijfstoeslag plaats. Voor beide ontvangt u de komende maanden van RVO een aparte beschikking.

Waarde betalingsrechten

RVO bepaalt op basis van de waarde van de toeslagrechten in 2014 (referentiewaarde 2014) en het aantal hectares in 2015, het aantal en de waarde van uw betalingsrechten. In de 'Beslissing toekenning betalingsrechten 2015' die u ontvangt, staan deze waarden vermeld over de jaren 2015 t/m 2019.

Alleen basispremie
De berekende waarde betreft alleen de basispremie. De vergroeningspremie is geen onderdeel van de waarde van het betalingsrecht. Dit geldt ook voor de toeslag Jonge landbouwers. Op de beschikking staan alle rechten 'in eigendom', dus inclusief verhuurde en verkochte rechten met PO en exclusief gehuurde en gekochte rechten met PO. Dit heeft te maken met het feit, dat uw referentiewaarde 2014 ook wordt verdeeld over verhuurde en verkochte rechten met PO, maar niet over gehuurde en gekochte rechten met PO.

Let op! De vergroeningspremie en de toeslag Jonge landbouwer zijn niet opgenomen in de waarde van de betalingsrechten.

Grond met PO's
Heeft u grond met PO's gehuurd/gekocht of verhuurd/verkocht, dan staan deze hectares ook op de beschikking vermeld. Ga na of deze oppervlakte overeenkomt met uw afspraken.

Geen complete berekening
In de toekenningsbeschikking wordt de referentiewaarde 2014, het aantal rechten en de basispremie per recht (onder de jaren 2015 t/m 2019) vermeld. De achterliggende berekening van uw basispremie wordt niet weergegeven. In de toelichting staat alleen een rekenvoorbeeld. Als u wenst, kunnen wij een controleberekening voor u uitvoeren en de basispremie voor de jaren 2015 t/m 2019 controleren.

Tip: controleer de beschikking goed en maak zo nodig bezwaar. Deze beschikking is de basis voor uw bedrijfstoeslag de komende jaren!

Meer agro-actualiteiten

Meer agro-actualiteiten lezen? Download onze complete agro-actualiteiten van december.

Deel online

Volg @Omnyacc op twitter

Nieuwsbrief

Velden gemarkeerd met een* zijn verplicht
X

Omnyacc bestaat 25 jaar!

Omnyacc 25 jaar

Het samenwerkingsverband Omnyacc, met 8 vestigingen en 220 specialisten, bestaat 25 jaar! Hoewel enkele vestigingen afzonderlijk al langer bestaan, is het startschot van de samenwerking in oktober 1992 gegeven. Onze naam met het woord Omny, staat voor veelzijdig, is toepasselijker dan ooit. Er zijn in de jaren diverse diensten bijgekomen om u als (potentiële) klant nog beter te helpen. Nieuwsgierig naar:

  • De highlights van 25 jaar Omnyacc
  • Diverse (25) tips om uw voordeel mee te doen
  • Interessante en inspirerende interviews

Nieuwsgierig naar:

  • De highlights van 25 jaar Omnyacc
  • Diverse (25) tips om uw voordeel mee te doen
  • Interessante en inspirerende interviews
Download dan onze special!